Gyógytorna, fizioterápia

A gyógytorna alapvető célja az életminőség (mozgásképesség javítása, rehabilitáció, fájdalom csökkentése) javítása, egyes betegségek (pl. csontritkulás, kopásos és egyéb degeneratív mozgásszervi betegségek) tüneteinek mérséklése, további állapotromlás megelőzése. Az egyénre szabott terápia minden esetben a páciens igényeihez igazodó, ízület- és gerincvédelmi szempontok alapján összeállított torna, mind stabilizáló, mind funkcionális gyakorlatokkal.

Miért célszerű az alkalmazása?

A gyógytorna egy komplex terápia a prevenciótól a gyógykezelésen át a rehabilitációig.

A mozgásképesség megőrzése, a mozgásfunkció javítása gyógytorna segítségével célzottan valósítható meg. A gyógytornát az izmok erősítésére-nyújtására, az ízületi mozgásterjedelem fokozására, a mozgáskoordináció javítására, az izomerő javítására alkalmazzuk, célunk a zavart szenvedett szerv, szervrendszer, testrész, testtáj funkciójának a helyreállítása.

A statikus, dinamikus gyakorlatokat a vendég diagnózisának, aktuális állapotának ismeretében, személyre szabottan, egyéni torna formájában a fokozatosság elvének megfelelően végezzük. A professzionális gyógytorna lényege a diagnózisnak megfelelő speciális technikák alkalmazása, az egész testre koncentrálva.

Milyen vizsgálat szükséges a gyógytornához?

Amennyiben még nem járt orvosnál és fennálló panaszai vannak javasoljuk, hogy előbb konzultáljon szakorvossal. Egészségközpontunkban számos szakirányban találnak betegeink szakorvosokat, mint például: Traumatológusok, Ortopéd sebészek, Neurológus, Idegsebész, Reumatológus.

Intézményünkben továbbá rendelkezésre állnak diagnosztikai eszközök is, mint: MRI, Röntgen és Ultrahanggép, amelyekkel teljes képet kaphatnak a jelenlegi állapotukról. Az orvosi diagnózist követően gyógytornászaink felmérik a beteg állapotát, amely után közösen meghatározzák a gyógyulás menetét.

A gyógytornát kiegészítő fizioterápiás eszközök is rendelkezésünkre állnak, mint a:

A tornával és kezelésekkel együtt komplex rehabilitációban tudjuk részesíteni pácienseinket.

Bejelentkezés: +36-30-274-2682


További rehabilitációs terápiákért kattintson