Kinesio-Tape kezelés

A Kinesio-Tape technika egy önállóan és a mozgás szervrendszer problémájának kezelésére, 

illetve kiegészítésként is alkalmazható terápia, mely az adott terület vagy érintett izom támogatását, működésének helyreállítását segíti, eredményezi.

Mivel végzik a kezelést?

A kezeléshez egy speciális tapasszal dolgozunk, melynek egyik felülete ragasztóanyaggal ellátott felület, a másik oldal pedig egy speciális szálelrendezésű szövet. A szalag nyújtható, elasztikus, ami nagyon fontos, mert ezáltal képes dinamikusan, aktívan támasztani az adott részt, ellenben a merev rögzítő eszközökkel.

Miért hatékony ez a technika?

A technika alapját az adja, hogy a bőrön keresztül a receptorok folyamatos, több napon át tartó állandó ingerlésével a szervezet aktivizáló és öngyógyító folyamatát erősítik. Hatására az agy specifikus ingert kap a terület pedig gyorsabban regenerálódik a fokozottabb és gyorsabb válaszreakciók folytán. A szalag felhelyezése többféleképpen lehetséges, ezért is találkozhatunk olyan változatos mintákkal. Megfelelően képzett szakember a páciens adott problémáját és a személyre szabott esetet együttesen figyelembe véve hatékony segítséget nyújthat ezzel a különleges technikával!

Bejelentkezés: +36-30-274-2682


További rehabilitációs terápiákért kattintson