A SÍBALESETEK "specialistája"

2023.04.16

MI A TEENDŐ?

Higgyék el: sosem szerettünk volna a síbalesetek szakértőivé válni. De az elmúlt években több százesettel találkoztunk a Medical Sport Rehabilitációs központban, és az idei szezonban is a síelés után hozzánk érkező Ügyfeleink száma meghaladta a száz főt.

Így kialakult bennünk a tudás: MI A TEENDŐ, HA BEKÖVETKEZIK EGY SÍBALESET? A legfontosabb tapasztalat: fontosak az előkészületek, így gyorsabbá válhatnak a folyamatok és kisebb lesz a megrázkódtatás. 

A legfontosabb: ha ez Európai Unió területén síelünk, legyen nálunk érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártya. A mentőszolgálatok és a kórházak nemcsak elfogadják, hanem sokkal könnyebbé teszi az adminisztrációt.Ugyanakkor fontos az is, hogy síbalesetekre kiterjedő utasbiztosításunk is legyen, így súlyosabbnak tűnő esetben a helikopteres mentés sem jelent aránytalan megterhelést. Az osztrák, olasz és francia síterepek kórházai gyakorlatilag futószalagon végzik a síbalesetek diagnosztikáját és gyógyítását, kiváló szakértelemre tettek szert, de ez ugyanígy érvényes a magyar traumatológus és ortopéd szakemberekre. Amennyiben nincs azonnali beavatkozást igénylő sérülés, jobban fogjuk érezni magunkat, ha azonnal hazafelé vesszük az irányt.

Partner Egészségközpontban mindig van hely azonnali MR-vizsgálatra a síbaleset után hozzánk fordulóknak. Így akár már a sípályáról bejelentkezhet hozzánk, és a leghamarabbi, Önnek megfelelő időpontban elvégzik a vizsgálatot, és a folytatás kapcsán, a lelet ismeretében tanácsot is adunk.

De mindenkinek azt kívánjuk: ne ezért találkozzunk Egészségközpontunkban. Élvezzék a napsütést, a kikapcsolódást, a síelést!

Bejelentkezés: +36-30-274-2682