MOZGÁSSZERVI BETEGSÉGEK KEZELÉSE GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

2023.09.15

Mozgásszervi betegségek kockázata szempontjából Ön hazánkban a szerencsés 8 millió panaszoktól mentes ember közé tartozik?

  • Vagy pedig szenved valamilyen mozgásszervi fájdalomtól?

Felmérések szerint ugyanis a hazánkban a lakosság 15-20%-a szenved valamilyen mozgásszervi megbetegedéstől.

  • A különböző mozgásszervi panaszok azonban ennél is jóval nagyobb arányban fordulnak elő 40 éves kor felett. Az életkor növekedésével pedig egyre nagyobb problémát okoznak az időskori mozgásszervi betegségek.
  • Nagy arányban jelennek meg a panaszok a jelentős túlsúllyal küzdőknél és az ízületeket intenzíven igénybe vevő aktív sportolóknál is.

Belegondolt már abba, hogy Ön az életkora és életmódja szerint mennyire számít veszélyeztetettnek?

Melyek a leggyakoribb mozgásszervi betegségek?

A mozgásszervi panaszok közé azok a fájdalmak tartoznak, amelyek a mozgási szervrendszer alkotóiként működő ízületeket, izmokat és a csontokat fájdítják.

Gyulladásos ízületi betegségek, artritiszek

A leggyakoribb mozgásszervi panaszok közé tartoznak a gyulladásos ízületi panaszok. Az ízületi gyulladásnak nevezett artritisznek mintegy 150-féle formáját ismerjük. Önnek ebből már egy is nagy és egyre nagyobb fájdalmat okozhat.

Az ízületi gyulladással járó panaszok közé tartozik többek között

  • a köszvény,
  • a sokakat érintő pikkelysömörhöz kapcsolódóan kialakuló ízületi gyulladás, vagy
  • az általában több ízületet érintő autoimmun (oki kezeléssel nem kezelhető) reumatoid artritisz, a sokízületi gyulladás vagy a
  • Bechterew-kór.

Ezek az ízületi gyulladások nagy gyakorisággal már a 20-as éveikben járó fiatal felnőtteknél is megjelennek. Elriasztó tény, hogy egyre gyakoribb azonban már a gyermekkori diagnosztizálásuk is.

Mi történhet, ha nem szünteti meg a gyulladást?

Ha nem szünteti meg a gyulladást, lehetőleg mellékhatások nélkül, és a fájdalmát kiváltó ok megszüntetéséért nem alakítja át az életmódját a szükséges mértékben, akkor egyre rosszabb lehet az állapota. 2 fontos kérdés van, amit gondoljon át:

  • Mikor jut el oda, amikor már nemcsak érdeklődik például ilyen cikkeknek az elolvasásával is panasza megszüntetésének lehetőségeiről, hanem hajlandó tenni is érte. Ez egyrészt azt jelenti, hogy felkeresi a Medical Sport Rehabilitáció központunkat és specialistáink azonnali diagnózist tudnak készíteni az Ön állapotáról.
  • Másrészt pedig az is fontos, hogy mikor jut el oda, amikor már hajlandó az életmódját is átalakítani a gyógyuláshoz és panaszmentessége megőrzéséhez szükséges mértékben. Ez pedig nem is olyan könnyű kérdés, a mai világban, amikor sokan, és ezért talán Ön is mindent azonnal és lehetőleg erőfeszítés nélkül szeretne.

Mozgásszervi panaszából származó fájdalma bármilyen szakaszban is van, tartós panaszmentességéhez mindenképp szükséges a fájdalmat kiváltó ok kiderítése, és az Ön együttműködése és életmódjának a szükséges mértékű átalakítása is.

Konzultáció, bejelentkezés: +36-30-274-2682

Telefonhívástól a megoldásig

Olvasson tovább a mozgásszervibetegségekkel kapcsolatosan és azok kezelési javaslatairól.