Masszázsterápia

A masszázsterápia a mozgásszervrendszer visszafordítható funkciózavarainak felismerését és gyógyítását szolgálja. 

A diagnosztika magában foglalja az izmok, a szalagok és a bőr reflexes reakcióinak, csakúgy mint az ízületi mechanika, az izomfunkció és koordináció vizsgálatát. Segítségével lokalizáljuk és analizáljuk a végtagi ízületek vagy a csigolyák területén kialakult mozgás funkciózavarokat. Ennek az analízisnek az alapján a különböző fogásokkal a fájdalomcsillapítást és a mobilizációt célozva, hatékonyan gyógyítunk.

A masszázsterápiát kiegészítő fizioterápiás eszközös is rendlekezésre állnak, mint a:

Miért célszerű az alkalmazása?

A kézzel (manuálisan) végzett technikákkal az ízületek mozgáskorlátozottságának oldását végezzük, az ízületeknél trakciót (húzás), transzlációs csúsztatást és lágyrésztechnikákat alkalmazunk. A trakció során az ízületet alkotó csontokat távolítjuk el egymástól, ami az ízületen belüli nyomáscsökkenéshez, lazuláshoz és fájdalomcsillapításhoz vezet.

Célja a fiziológiás ízületi játék helyreállítása, amihez a lágyrésztechnikák különböző lazító és nyújtó fogásai is segítenek. Az izomzat szükség szerinti lazításával helyreállítjuk a gerinc és a végtagi ízületek mozgásdinamikáját, funkcióját, eredeti statikáját, stabilitását, ezáltal csökkentve, illetve megszűntetve a fájdalmat (pl.: rándulások, nyak-, hát- és derékfájdalom).

A fájdalom megszűnésével a mozgás javul és ezzel egyidőben a pszichés és fizikális közérzet is jobb lesz.

Bejelentkezés: +36-30-274-2682


További rehabilitációs terápiákért kattintson